לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יורשים חייבים לקיים הבטחה של האבא

שאלה:

אדם שאמר לאחותו לפני שנפטרה, אחרי מאה ועשרים שלך אכתוב ספר תורה לזכותך, אחרי שהיא נפטרה הוא אמר לא התכוונתי ברצינות.
עכשיו גם הוא נפטר, האם יש חובה על היורשים לכתוב/ לקנות ספר תורה לזכות אחותו שנפטרה?

תשובה:

שלום וברכה,

לגבי האבא שהבטיח צריך לראות מה בדיוק היו הדברים וכיצד נאמרו. אבל גם אם נאמרו בצורה החלטית והיה כאן נדרי צדקה, החובה לתת את הצדקה חל על האבא בלבד ולא על היורשים. ואין היורשים צריכים לקיים את נדרי אביהם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ריב סעיף ז. וסימן רנב סעיף ב.