נדרי צדקה

שאלה:

אני רוצה לשאול מה הדין אם אמרתי שאני אתן 120 שקל לצדקה אם אתרפא מהכפיתיות שלי ואחרי זמן הרגשתי הקלה מהכפיתיות לפרק זמן ואחרי כן החמיר שוב האם אני צריך לתת את הכסף לצדקה ועוד אמרתי שאם אבי יתמיד בתורה אתן 50 שקלים לצדקה ואבי התחיל ללמוד באופן קבוע בצהריים ובכלל ללמוד יותר השאלה מה הגדר התמדה שבו אני אתחייב בצדקה

תשובה:

שלום וברכה

הנדר הראשון ודאי לא חל כי לא היתה רפואה אלא הקלה בעלמא וגם היא היתה רק זמנית, הנדר השני אולי חל, התמדה יכולה להתפרש גם כקביעות עיתים מסויימת קבועה, וכיון שמדובר בסך קטן לא הייתי נכנס לספקות אלא נותן לצדקה.

להבא אין לנדור בשום אופן, נדר אינו משחק ואינה דרך ראויה להשגת מטרות, זה רק מביא לכשלונות באיסורים וחבל.

כמובן שאם הכפייתיות באה לידי ביטוי גם בנדרים ואלו נאמרים שלא בשליטה, אין להם כל תוקף.

ערב טוב ורפואה שלמה.