שהחיינו בכניסה לבית חדש

שאלה:

1. מה מברכים על כניסה לבית חדש ? 2. מתי מברכים זאת? 3. האם יש חיוב בעריכת חנוכת הבית?

תשובה:

שלום וברכה

בשו”ע בסי’ רכג סעי’ ג כתב שמברכים שהחיינו על קניית בית חדש, לכתחילה מיד כשנכנסים לגור עם קביעת המזוזות, ובדיעבד כל עוד השמחה קיימת, ויש שכתבו שלא יאחר יותר משלושה ימים.

אמנם בכף החיים שם ס”ק יז הביא מהבן איש חי שלא נהגו לברך ברכת שהחיינו, ונראה שמכאן פשט המנהג שלא לברך על הבית בלבד אלא גם להביא פרי חדש או בגד חדש שהברכה תחול גם עליהם, וכך יוצאים מכל ספק.

אין חיוב לערוך חנוכת הבית, אבל זה מנהג יפה, ובארץ ישראל שקניית בית יש בה מצות ישוב ארץ ישראל, נחשבת היא גם סעודת מצוה.

ישוב טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קניתי לפני מס' שנים (בערך 3) ולא ברכתי מחמת שלא הייתי לגמרי מרוצה ורציתי לשפץ אך מעולם לא היה לי מספיק כסף להפוך את זה לבית החלומי שלי.
    א) האם אפשר לברך בכל עת? (למשל היום)
    ב) האם כל השהחיינו שברכתי בימים טובים חל גם על זה?
    ג) במידה ומצב הפרנסה תשתפר ואוכל לשפץ – האם אוכל לברך אז?