נדר

שאלה:

שלום רב, בשמחת תורה תשע"ח הייתי בחור ישיבה וקיבלתי על עצמי לסיים שתי מסכתות גמרה כ"תשלום" להקפה האחרונה בלילה, והייתי אמור לסיים את הלימוד עד שמחת תורה תשע"ט. לצערי לא הצלחתי לקיים את נדרי למרות שכן עשיתי השתדלות גדולה ללמוד כמה שיותר משתי המסכתות וכרגע אני מקשיב לשיעור על אחת מהן כל יום בדרך לעבודה ובאמת כל פעם שאני נוסע לבד באוטו, המטרה שלי היא לסיים לפחות את השיעורים של מסכת אחת ואחר של המסכת השנייה. השאלה שלי היא האם זה עדיין נחשב את הלימוד כקיות נדר או לא? ומה עליי לעשות במידה ולא? עשיתי מספר פעמית התרת נדרים אבל לא במיוחד לעניין הנ"ל.

תשובה:

אם הנדר היה על שנת תשע"ח בלבד אני לא בטוח שזה מועיל, אף שזה ודאי קיום במידת מה, מסופקני גם אם תועיל התרה שהרי כבר עברת אולי על הנדר… בכל מקרה תעשה התרת נדרים ספציפית וגם תמשיך ללמוד עד שתסיים.

בהצלחה