להעתיק הלכות מאתר שמזהיר על שמירת זכויות יוצרים

שאלה:

היי
אני רוצה לפרסם הלכה יומית שמפורסמת כבר מידי יום, והם כתבו ש"כל הזכויות על ההלכות המתפרסמות באתר, שמורות למחברן, ואין לעשות בהן שימוש בלא ליטול ממנו רשות בכפוף לדיני התורה".
האם יש דיני תורה שאוסרים עליי לפרסם את ההלכה בלא ליטול רשות?

תשובה:

שלום וברכה,

רוב הפוסקים נוקטים שיש איסור הלכתי להפר זכויות יוצרים. ואם מעתיק לצורך מסחרי לכל הפוסקים יש איסור בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.