טבילת בעל קרי

שאלה:

שלום כבוד הרב. האם נכון לומר שאחת המעלות שיש בטבילת גברים היא: שכאשר אדם טהור כל המצוות שיקיים בתקופת טהרתו יהיו במעלה גבוה יותר, שהרי לא דומה מעלת מקיים מצוות בטהרה לעומת טומאה,וברור שמצוות מתוך טהרה פועלות יותר רושם בעליונים וכן על האדם עצמו. או שזה לא מוכרח ויתכן שאף יש מעלה דווקא לקיים מצוות בטומאה כי זה להכניע את הטומאה וכדו.. כמובן שבכל זאת יש מעלות נוספות אחרות בטבילה ולכן בכל מקרה חשוב לטבול.. תודה רבה

תשובה:

יתכן. אף שהענין הזה נאמר בראשונים ובאחרונים יותר לגבי התפילה, ידועים דברי הראשונים שתפילה לאחר טבילת עזרא יותר מקובלת ומרוצה בשמים.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בענין זה.