אפיית בצק עם קמח לא מנופה

שאלה:

שלום כבוד הרב, קיבלתי מאמי בצק שהכינה שאני אמורה להכניס לתנור כדי לאפות ג'חנון לשבת. אמא שלי לא ניפתה את הקמח והשתמשה בקמח שאינו מנופה. האם מותר לי לאפות את הבצק הזה?…

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בבצק שעשוי מקמח שאינו מנופה. בדיעבד אם כבר נאפה יש להקל לאכול, כי הקמח נחשב לגבי התולעים "מיעוט שאינו מצוי", אבל לכתחילה לאפות לא נראה להתיר, יש לעשות בצק חדש.