להתקשר בשבת להצלת כלב פצוע – צער בעלי חיים

שאלה:

שלום וברכה, כאשר אין מצוי גוי , ורואה נניח על הכביש כלב פצוע, מפני צער בעלי חיים, האם מותר לישראל להתקשר בטלפון (איסור דרבנן) לארגון צער בעלי חיים. (נניח שיש שזה ארגון של גויים, שאם זה של יהודים, ודאי שיהיה אסור) צריך מקור בבקשה, תודה רבה לרב

תשובה:

לא התירו איסור מוקצה וכדומה משום צער בעלי חיים אלא על ידי גוי, כך שיחשב שבות דשבות, שבות אחת לא הותרה, כפי שביארנו בהרחבה כאן.

כמו כן חשוב להדגיש, הקביעה כביכול טלפון זה רק דרבנן אינה מדוייקת, לדעת החזון איש יש בזה איסור בונה דאורייתא מחמת סגירת המעגלים החשמליים.