העתקת שאלון מאתר פרטי

שאלה:

שלום וברכה
אני מתעסק עכשו בתחום פסיכולגי מסוים ,אני מעוניין לבנות שאלון פסיכולגי לגלות אישיות, האם מותר לי להשתמש עם שאלונים מאתרים פרטיים להעתיק או שיש בעיה של זכויות יוצרים
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לאסוף דברים קצרים מכמה אתרים, יש להקל. כשאינך לוקח דבר שלם מאתר אחד, אינך מיפר את זכויותיו, ולא מפריע לפרנסתו. אבל לקבץ דבר שלם מאתר אחד, או לקחת רשימה שלמה של שאלות מאתר אחד – אסור.

בהצלחה.

מקורות:

להעתיק חלק מספר, אין פגיעה בזכויות, ולכן גם לפי הלכה לא ממעט לו מפרנסתו, ולכן אין סיבה לאוסרו. כמו כן גם לפי החוק אין איסור לצטט חלק קטן. ולמרות שהחוק מתיר לצורך מחקר או ביקורת ספרותית, ולא הוזכר היתר כאשר מטרת העתקה לרווחים. אך מאחר והעתקת קטע קצר לא פוגע ברווחים של השני מסתבר שיש להקל.

להלן לשון החוק:

הבאת מובאות – ציטוט קצר מיצירה שזכויותיה מוגנות, למטרת מחקר או ביקורת ספרותית, מותר גם ללא קבלת הסכמה מראש מבעל זכויות היוצרים.