שילוח הקן ביד או במקל?

שאלה:

יש לי במרפסת על הארון קן והיונה דוגרת אליה מה עליי לעשות, מספיק להבריח אותה?

תשובה:

שלום רב.

אף שלשון הפוסקים שצריך לתפוס את האם בידיו ולשלחה, למעשה קיום המצווה הוא בכל אופן שהיא עפה מחמתך, אף בלי לתפוס בידיים אלא להרעיש או להרחיק במקל, ויש אומרים שכך ראוי לעשות. ואין צריך להכות עליה במקל ממש אלא די שיכה לידה ויגרום לכך שהיא תיבהל ותברח. כך שכיון שהיא עפה משום שנתנה ליבה לכך שאת באה, קיימת את המצוה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

חזון איש יורה דעה קעה,ב, וראה באריכות בספר שלח תשלח עמוד מג בביאור דברי הראשונים בזה.