שבוע שחל בו בתשעה באב נדחה

שאלה:

הרב האם מותר להיסתפר לספרדים היום ביגלל ששה דחוי? והאם מותר להזמין משו שאני קונה היום ומגיע עוד חודש

תשובה:

שלום וברכה

לגבי דיני שבוע שחל בו תשעה באב השנה שיום תשעה באב חל בשבת והתענית נדחית ליום ראשון, נחלקו הדעות כמובא בשו”ע בסי’ תקנא, ומנהג הספרדים להקל בזה וכפי הכלל שבכל מקום שהביא השו”ע דעה אחת בסתם והשניה ביש אומרים הלכה כסתם, ראה כף החיים סי’ תקנא ס”ק עח בשם הבן איש חי, ושו”ת יחווה דעת ח”ג סי’ לט  [אף שבכף החיים שם הביא שיש שהחמירו], אולם מנהג בני אשכנז להחמיר בזה כדעת המגן אברהם שם ס”ק לה [נפק”מ בכיבוס תספורת ולבישת בגדים מכובסים, לומר שהוא חיוב מדינא ולא ממנהג בעלמא]. אמנם לגבי ברית מילה כתב המגן אברהם שם שלכולי עלמא יש להקל!

יש להמנע מלהזמין בתשעת הימים מוצרים באינטרנט גם אם זה מגיע עוד חודש, כיון שיש להמנע מעצם המשא ומתן הזה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הרב סליחה על כול השאלות ישלי עוד שתיים האם מותר לעבוד מהיום עד שניגמר תשעה באב ולימוד תורה ממתי אסור לעבוד וללמוד תורה רק מהיום עצמו או מהיום עד תשעה באב