לימוד תורה לאשה – שלום בית

שאלה:

שלום לרב אשה אמנם לא מחוייבת בלימוד תורה… אבל מן הסתם היא מחוייבת ללמוד את ההלכות שנוגעות לה… השאלה היא כמה ביום… אשתי קיבלה על עצמה ב"נ ללמוד שתי הלכות ביום… (מעבר לשיעור שבועי שלנו) אבל עם הזמן חשבתי לעצמי אולי זה לא מספיק..?! חשבתי לומר לה בזמנים שאת עם הטלפון תפתחי ספר /ישומון הלכות ותלמדי במקום לעסוק בשטויות.. אבל חששתי לשלום בית… השאלה היא אם אפשר לחייב אותה בדבר כזה… או ש"הנח להן לבנות ישראל"? תודה רבה

תשובה:

הכלל בחיים הוא שכל אחד דואג לחיובים שלו עצמו ולא לשל זולתו… הגבר חייב במצות והגית בו יומם ולילה ואסור בביטול תורה, האם אתה בטוח שאינך מבטל תורה?? אינך מעיין בעיתונים ומפטפט עם חברים לפעמים באופן מיותר?? נראה לי שכן… ולעצם הענין אין שיעור זמן ביום בו אשה חייבת, החובה עליה אינה "ללמוד תורה" כמו האיש, אלא יש עליה חובה לדעת את ההלכות שהיא נצרכת לדעתם, ואם היא יודעת או עושה השתדלות הגיונית לדעת – די בכך.