השלמת ס"ת בתשעה באב

שאלה:

סופר סתם שהתחייב להשלים ס"ת עד לי' באב. ותוכננה הכנסת הספר לביהכנ"ס ברוב עם ונשכר אולם לסעודה וכו'. בערב ת"ב התברר לסופר כי יש לו להשלים עוד יריעה ואם לא יכתבנה בתשעה באב הוא לא יוכל להשלים כתיבתה, הגהתה, ותפירתה עד למועד. ומלבד ביטול ההכנסה במועדה שיגרור הפסד רב הוא בעצמו צפוי לקנס הכתוב בחוזה, האם מותר לו לכתוב בת"ב ביום, הן מצד מלאכה והן מצד ת"ת

תשובה:

שלום רב,

אם זה מצב של דבר האבד כפי שאתה מתאר כאן אפשר לכתוב בתשעה באב וכמובן עדיף לאחר חצות. ראה בשו"ע סוף סי' תקנד, ובביאור הלכה שם שבדבר האבד אפשר גם שלא ע"י גוי, (ראה מה שכתב במשנה ברורה ס"ק מח) אבל ודאי שעדיף שבימים הקרובים ידאג לכך שלא יגיע לתשעה באב ויצטרך לכתוב. נותרו עוד כמה ימים שאני מניח שהוא יכול לדאוג לכך עם קצת מאמץ.