בירור על גננת

שאלה:

שלום,

נשאלתי על ידי חברה על גננת מסוימת שבתי הייתה אצלה באחת השנים.
התחלתי לפרגן שהיא מאד חמודה וכו'.
אותה חברה לא הסתפקה בכך, ואמרה שהבת שלה לא רוצה ללכת לגן הזה שנה הבאה. (היא מכירה את הגננות משהייה משותפת בחצר בזמן ההפסקה).
עניתי לה שהגננת הנוכחית של הבת שלה היא מיוחדת מאד, ואי אפשר להשוות אליה.
שהגננת של שנה הבאה מאד מתוקתקת, משקיעה, ומאד חשוב לה ההתקדמות הדידקטית של הילדות,
ויחד עם זאת היא פחות חמה.

יש לי תחושה לא נוחה עם מה שאמרתי מכיוון שלי אישית הפריע קצת היחס הפחות חם של הגננת לבנות. ואני חוששת שאמרתי את הדברים מתוך נגיעה אישית.
(אם לפרט, פגשנו את אותה גננת לקראת עלייה לכיתה א', והיחס שלה לילדה הסתכם בשלום רפוי, וסיפרתי זאת לאותה חברה).

האם יש דרך (וטעם) לתקן את הרושם השלילי שנוצר ?

תשובה:

שלום רב,

עקרונית ענית בתבונה. השאלה היתה לגמרי רלוונטית, אני מניח שישנן אמהות שמעדיפות את הקידום הדידקטי וישנן אמהות המעדיפות את היחס החם יותר. אין בזה בעיה של לשון הרע, אלא סגנון של גננת, אני מניח שהיא טובה מאד בסגנון שלה, כך עולה בדברייך, רק את צריכה לשים לב לכך שהאם ששאלה אותך קיבלה את הרושם האמיתי, ולא שרוח הדברים תהיה סוג של הסתייגות. גם הסיפא של דברייך לכאו' לא כ"כ במקום. השלום הרפוי לא חייב להיות שאכן היה כה רפוי, זה לפעמים ענין של טעם. ובאופן כללי, הכל יכול להיות. כלומר, יתכן שהיתה טרודה מאד במחשבותיה, ולכן לא מספיק שמה לב לכך – קורה לכל אחד… אם את יכולה לחדד לה את המעלות ואת האופי שלה באופן יותר מדוד שכך תקבל גם את רוח הדברים כפי שהן זה ברור שיהיה טוב יותר. אבל באופן כללי, ענית כהלכה.