אשה מורישה לבעלה או לביתה?

שאלה:

אמא שנפטרה ויש לה ירושה מהסבא ירושה של כסף מזומן. האם בעלה זוכה בכסף זה או הבת שלה זוכה בכסף.
מה בנוגע אם ידוע שרצונה הי'ה שהבת תקבל את הכסף ?
)אין צוואה.

תשובה:

שלום וברכה,

הבעל יורש את אשתו מהתורה, ולכן אם יש לה כסף שזכתה בירושה, הבעל זוכה. גם אם רצונה של הסבתא שהבעל לא יירש את אשתו, לא מועיל רצונה. אם הבעל מתנה אחר הנישואין שלא יירש את אשתו – לא מועיל התנאי, ורק אם מתנה לפני הנישואין אחר האירוסין – קידושין, מועיל התנאי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע אבן העזר סימן סט סעיף ו – ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    הרב לא הבנתי
    במקרה שלנו אין סבתא
    יש אמא שהיא נפטרה ראשונה
    אבא של האמא- הסבא נפטר אחר כך ויש שם ירושה של מזומן
    בעצם הירושה לא הגיעה אל האמא בחייה כי אם אחרי מותה.
    קרוביה של האם שנפטרה הם בעלה ובת שלה
    אז מי יורש
    תודה

  2. במקרה כזה שהאשה עדיין לא הגיע ליד האשה, הבעל אינו יורש. הבעל יורש רק ממון שיש לאשה ממש. ולא ממון שעתיד להגיע ליד האשה, כמבואר בשו"ע אבן העזר סימן צ שעיף א.