אכילת תבשיל בשרי ללא בשר בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה! למנהג הספרדים האם מותר לאכול מהחמין של יום שבת שהיה בו בשר וכעת נשאר רק החמין ללא הבשר בתשעת הימים (לא בסעודה רביעית אלא ביום ראשון)?

תשובה:

שלום וברכה

בימי תשעת הימים לא אוכלים גם תבשיל שהתבשל עם בשר, אף שאינו אוכל את הבשר עצמו. ונראה שלמנהג רוב בני ספרד בא"י שנהגו להמנע מבשר מב' באב, גם תבשיל בשר בכלל.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ תקנא ס”ק סג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש כאן נושא נוסף, תבשיל שנשאר משבת. לפי פסיקת ברכי יוסף (תקנא ו) יש שנהגו להקל. ובשו"ת דבר אמת לרבי ידידיה מונסונייגו (א"ח סימן ג) מביא שנהגו להקל בזה.