חלק מהשכנים שרוצים לבנות גג המשותף

שאלה:

שכנים מהקומה הראשונה שרוצים לבנו על הגג שיש גישה לגג משביל שעובר מעל הבניין, כך שהכניסה לגג לא קשורה לדירה עצמה, כמ"כ תוספת הבניה על הגג היא עבור יחידות דיור ולא הרחבת הבית. מה דינם של הבונים.

תשובה:

שלום וברכה,

לרוב הגג הינו רכוש משותף (אלא אם כן הוצמד לדירה), וכדי לבנו על הגג צריך רשות והסכמה מלאה מכל השכנים, כיון שלוקח מהם את רכושם. ולכן שכן שרוצה לבנות על גג המשותף הרחבה וכ"ש להוסיף יח"ד, חייב לקנות מהם את חלקם בגג – בכסף או במתנה, ורק אחר כך יוכל לבנות על הגג.

בהצלחה.