אתגר קיום מצוות משמחה

שאלה:

בס"ד שלום לרב ברצוני לדעת איך לגשת ולהתמודד עם שמחה והתלהבות בעשיית מצוות – זה אתגר שאני רוצה לעבוד עליו. אשמח לעיצות ורעינות איך להתחיל וממה להתחיל? בנוסף, איך ניתן לקשר את האתגר הזה לתפילה? – אני חושב שזה יוכל לחזק אותי בזה בברכה אריאל

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמתרכזים וחושבים על הזכות העצומה להכיר את בורא העולם ואת תורתו, דבר שלא זכו לו רוב רובם של בני אנוש, ולהיות מצווים בתורה בהיותינו עם ה' העם הנבחר, זה חסד אלוקי אדיר, וזכות שמעטים מעטים זוכים לה. ואם נבין כמה נשגב זה להיות תכלית העולם, וכמה עולמות נצח בוראים בכל קיום מצוה ומעשה טוב, הרי שאין לנו אלא לשמוח ולרקוד כל הימים על הזכות הגדולה הזו.

בהצלחה לכולנו.