אילו זכויות יש לאלמנה בנכסי בעלה

שאלה:

האם אלמנה יורשת את בעלה במצב שיש /אין ילדים? מה זכויותיה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין האשה יורשת את החלק של בעלה. ולכן אם הדירה הייתה רשומה על שני בני הזוג, אזי חצי שייך לה, והחצי השני, שייך ליורשים, ואין הבדל אם יש ילדים או אין ילדים. ואם אין ילדים אז חלק הבעל הולך ליורשי הבעל.

אחר מות הבעל יש לאשה זכות לדור בדירה של הבעל, ולמרות שהיא לא יורשת את הבעל, והדירה לא עוברת לרשותה, אבל יש לה זכות לגור בביתו כל זמן שהיא אלמנה. אך אם היא מתחתנת עם בעל שני, מאבדת את זכותה לדור בבית בעלה, ויכולים היורשים להוציא מיד מבית הבעל.

כמו כן זכותה של האלמנה לקבל את ההתחייבות שהתחייב לה הבעל בכתובה, ולכן היא גובה מנכסי הבעל את הכתובה.

בהצלחה