קביעת מועד וסת כאשר רופא ראה דם לפני הוסת

שאלה:

שלום הרב אשה שנאסרה בזמן בדיקת רופא שראה דימום יוצא מהרחם, ורק אחרי הבדיקה היא החלה לראות את הדימום הווסתי בפועל. ויש ספק אם הדימום הווסתי התחיל בתוך 24 שעות מזמן בדיקת הרופא או רק אחרי. כלומר, אנחנו לא זוכרים אם השטף החל יממה אחרי הבדיקה או בתוך 24 שעות מזמן הבדיקה. ממתי מחשבים עונת הפרישה? האם מיום בדיקת הרופא? אני יודע שלגבי כתמים אוסרים שבאים לפני מחזור, מתחשבים במועד תחילת הכתמים רק אם הם בתוך 24 שעות לתחילת המחזור. אך מה הדין במקרה שלנו? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

יש לחשוש מזמן בדיקת הרופא. הסיבה שאין בכתמים משום וסת, היא משום שבכתמים תמיד קיים החשש שאין הדם מגופה, אבל כאן שהוא ודאי מגופה ואוסר מהתורה, יש לקבוע את זמן הוסת מאז [על פי סברא זו כתב בשו"ת אגרות משה ח"ג סי' מו] שאם הוחזקה ג' פעמים שיש כתם לפני הראייה חוששים מזמן הכתם כאשר זה תוך 24 שעות לוסת, ואף שבזה יש חולקים, אבל העקרון ודאי נכון ולגבי הנדון שלפנינו יש לקבוע כך.

יום נעים.