כשרות מכונת גילוח

שאלה:

בס"ד שלום , ברצוני לקנות מכונת גילוח רציתי לשאול איזה כשרות מספקת לפי ההלכה , מכון צומת או הרב גרוס או כשרות אחרת בכלל… הבנתי שיש המון דעות ואני לא רוצה להכשל במכונה לא מספיק כשרה…. בברכה משה [email protected]

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לקנות מכונה בכשרות הרב גרוס, כך קניתי גם לבני. אין לקנות מכונה של מכון צומת, משום שכפי שקראתי במאמרים שכתבו, שמבחינתם בעצם כמעט כל מכונה כשרה, כך שאין משמעות כל כך להכשר שהןם נותנים, אם אתה חושש לדברי רוב רובם של הפוסקים שיש חשש כבד במכונות גילוח, הרי שהההכשר שהם נותנים אינו מספק כלל.