טועמיה – טעימת התבשיל בערב שבת

שאלה:

האם "טועמיה" שייך רק לבעל/ת-הבית או גם לשאר בני הבית/לאורחים? הרי אם כל העניין זה לראות שזה מתובל כהוגן היה מספיק שא' יעשה זאת לא חשוב מי ואולי אפילו עם עדיפות מסויימת לבעל/ת הבית (הוא אמור לאהוב והיאאמורה לבשל ולשפר במידת הצורך כך שלא' מהם אמור להיות עדיפות).

תשובה:

שלום וברכה

הטעם העיקרי הוא אכן כדי לדעת שהמאכל מתובל היטב, ולכן בעל הבית או בעלת הבית הם שטועמים, ראה משנה ברורה בתחילת סי' רנ ובליקוטי מהרי"ח סדר הנהגת ערב שבת קודש. יש אמנם גם טעם על פי סוד כמובא בשער הכוונות, אבל אין לנו עסק בנסתרות, והעיקר לדידן מה שכתבו הפוסקים.

שבוע טוב.