לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לספר שמו של חשוד בהזקה

שאלה:

שלום הרב,

נשאלתי לגבי זהותו של בעלים של רכב מסויים, שהשואל חשד בו שהזיק לו. האם היה מותר לספר לי את שמו? יש לציין: א. הוא היה יכול לדעת את שמו גם ללא עזרתי לאחר חקירה קלה שבקלות ב. לא סיפרתי לו שהוא גרם לו נזק ג. השואל רק העלה את החשד שאולי מדובר במזיק

תודה

תשובה:

שלום רב,

כן. מה שאתה מספר לו הוא רק את שמו של בעל רכב. אם הוא אכן הזיק או לא, לא אתה יודע ולא הוא יודע. יש רק חשד. מן הסתם הוא רצה לדעת כדי לגשת אליו בתביעה, א"כ אין בזה איסור לשון הרע.