כיבוס בתשעת הימים

שאלה:

שלום רב, יש לי תינוקת יונקת .השאלה שלי לגבי כיבוס ח.הנקה(לאשכנזים,) בשביל הגיינת התינוקת. מקפידה לכבס בתדירות בימים רגילים. (אין כמות מספקת נקיה לכל הימים ) מישהי אמרה לי שהיא שמעה שמותר לכבס משום שזה למען צורך הקטן, האם יש בסיס לדברים? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם יש צורך, דינו ככל בגד זיעה שאם אין אחר יש להקל בשעת הדחק, אבל אם אין בעיה מצד התחושה, מצד התינוקת די לחטא את המקום היטב לפני ההנקה.

שבת שלום.