גיהוץ בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לגהץ מכנסים לשבת בתשעת הימים והאם מותר לשים בושם לגברים בתשעת הימים לדעת האשכנזים

תשובה:

שלום וברכה

הגיהוץ אסור בתשעת הימים, אין בעיה לשים בושם בתשעת הימים, רק בתשעה באב אסור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בחזון עובדיה (הלכות ארבע תעניות עמוד רלח) כתב להתיר גיהוץ הבגדים אפילו בשבוע שחל בו ט' באב. והביא שכן דעת המשנ"ב (סימן תקמא סק"ט) וכף החיים (שם, ס"ק יב). ובפסקי תשובות (שם) הביא עוד כמה אחרונים הסוברים כן.