גזירת ציפורניים ביום חמישי כשיום שישי הוא ערב ראש חודש

שאלה:

שלום וברכה! כידוע נוהגים לא לגזוז ציפורניים ביום חמישי וכן יש מנהג לא לגזוז בראש חודש.. השנה שסה יוצא בערב שבת מתי עדיף לגזוז בחמישי או שישי? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש דיון גדול האם אכן צוואת רבי יהודה החסיד שלא לגזור ציפורניים בראש חודש אמורה גם בערב שבת, המשנה ברורה בסי' רס ס"ק ז מחמיר בכך וכן עוד אחרונים, ויש שהעירו שאין הדבר מפורש בדבריו, ראה תהילה לדוד שם ס"ק א, ולמעשה ראה ליקוטי מהרי"ח ואשל אברהם בוטאשטש שם שאין להקל, ובאופן זה יש לקצוץ ביום חמישי ואין לחוש למנהג הכללי שלא לקצוץ ביום חמישי.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר כי משולחן ערוך הרב מוכח שאין בעיה לגזור בערב שבת גם כשחל בראש , שבסימן רס סעיף א' מביא את ההלכה של גזיזת והסתפרות לכבוד שבת, ואח"כ מביא ונוהגין בקצת מקומות שלא להסתפר בראש בראש חודש אפילו חל בערב שבת מפני חשש סכנה, ואילו לגבי גזיזת ציפרניים לא כתב זאת, משמע שבגזיזת ציפרניים אין בעיה.
    כך שמעתי מפי חכם אחד