קול באשה ערווה – ברדיו

שאלה:

שמיעת קול שירת אשה ברמקול בטלפון ברדיו ובהקלטה – זה הרי לא קולה אלא קולות שנוצרו ע"י זרמים אלקטרוניים אז האם זה נחשב לערווה או לא?

תשובה:

אם שומע את האשה עצמה שרה אסור,  אם שומע את שירתה מתוך טייפ או רדיו וכד’, הגם שמעיקר הדין מותר להקל בזה אך מן הראוי להחמיר שלא לשמוע, דין זה הוא אף אם ראה קודם את תמונתה.

מקורות:

עי’ שו” יבי”א (ח”א או”ח סי’ ו) שכתב להחמיר בשמיעת זמר אם ראה את תמונתה, אולם שוב חזר בו (שו”ת ח”ט או”ח סי’ קח) וכתב שמעיקר הדין יש להקל בזה אך לכתחילה יש להזהר בזה, וכן העלה בנו בילקוט יוסף (או”ח ח”ג סי’ עה סעיף יז) ע”ש בארוכה. וכן הובא בס' אשרי האיש בשם הגרי"ש אלישיב.