ביטול מקח בגין איחור באספקה

שאלה:

הזמנתי מזגן מחנות. הבטיחו לי אספקה תוך שבוע. בפועל קיבלתי את המזגן רק לאחר שבועיים. אני רשאי לבטל את המקח? לדרוש פיצוי?

תשובה:

שלום וברכה,

איחור באספקת הסחורה, והלקוח עדיין צריך את הסחורה, לא נחשב למקח טעות, ולכן לא יוכל הלקוח לבטל את המקח בגין איחור של שבוע ימים.

במקרה שהאיחור משמעותי ויש סיבה לדרישת פיצוי, מותר ללקוח לדרוש פיצוי, ואין בזה איסור ריבית, כיון שהזה קנס חד פעמי במקח. מסתבר שאיחור של שבוע מזגן לא נחשב לאיחור משמעותי, ויתכן שאין סיבה לקבל פיצוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעז סעיף יד.