שניים שמשתתפים כאדם אחד לרכישת זכויות מאתר

שאלה:

יש אתר בינלאומי בשם שאטרסטוק להורדת תמונות הם מציעים מנוי ולפי התנאים מוגבל למשתמש אחד האם אני יכול לרכוש מנוי משותף יחד עם עמית ולהתחלק בתמונות ובתשלום המנוי. נגיד: מנוי בעלות 350 שח להורדת 50 תמונות כל אחד ישלם 175 ויוריד 25 תמונות לעצמו

תשובה:

שלום וברכה,

מוגבל לשימוש אחד – פירושו שהאחד שמנוי לא יעביר את זכויותיו לאחרים, ואסור למנוי להעביר את התמונות לאחרים. אבל אם מראש הם קנו את המנוי בשותפות, הרי הם כאדם אחד, ומותר להם להשתמש כאחד – שיחלקו את התמונות, ואחר שימוש בתמונה לא יעביר גם לשותף.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שכחתי לציין בשאלה כי האתר מציע גם אופציה של מנוי יקר יותר עבור כמה משתמשים והם רשאים לעשות שימוש בכל התמונות שהורדו.
    האם למרות האופציה הזו מותר לרכוש מנוי משותף ולחלק את התמונות בינינו?

  2. האופציה שהאתר מציע, שהשותפים ירשמו יחד וישתמשו כל אחד בכל התמונות. ובמקרה שלך אם קונים יחד כל אחד יכול להשתמש רק בחצי ולא בהכל.