תפילת מנחה בחדר שמתפללים בו מוסלמים

שאלה:

שלום רב נשאלה שאלה האם מותר ליהודים לקיים מנין תפילת מנחה בתוך חדר בבית חולים שאותו החדר מיועד לתפילת מוסלמים (הם קוראים לזה המסגד של בית החולים) ושם הם מקיימים את התפילות שלהם על בסיס קבוע. הדגש הוא שמדובר במוסלמים ולא יהודים ויתכן שיהיו מוסלמים בחדר בזמן המנין של היהודים, ומדובר באופן שזה המקום היחיד שניתן לקיים תפילה ללא הפרעות (חוסר צניעות של מבקרי החוליםמיטות אשפוז שעוברותרעש רקע מצוות רפואי וכד)

תשובה:

שלום וברכה

המוסלמים ככלל אינם עובדי עבודה זרה, כך שלכאורה אין סיבה לאסור זאת. אגב, גם במערת המכפלה זה פחות או יותר המצב… אולם יצחק משמש זה שנים כמסגד, ואעפ"כ בימי חג ומועד באים לשם יהודים [רוב השנה אולם יצחק סגור ליהודים לצערנו] ומקיימים שם תפילות.