תספורת ותגלחת בימי בין המצרים

שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת בבקשה, האם מותר לדעת הספרדים השנה להסתפר ולהתגלח בשלושת השבועות, לפי ר"ח אב.. *כל הפרטים הנ"ל , בדגש לשנה הנוכחית [שאין שבוע שחל בו..]. לכן, רציתי לדעת בבירור, לגבי השנה (ובכלל), האם מותר להסתפר ולהתגלח בימים אילו. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

למנהג הספרדים מותר להסתפר עד שבוע שחל בו תשעה באב.

השנה, העיקר להלכה למנהג הספרדים שאין דינים של שבוע שחל בו תשעה באב כיון שהתענית נדחית ליום ראשון, אבל בשו"ע הביא שיש שהחמירו בזה, לכן בכל מקר עדיף להסתפר לפני ראש חודש אב.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ תקנא סעי’ ג-ד, יב, מועד לכל חי סי’ י סעי’ כה, אור לציון ח”ג סי’ כה אות א. אמנם מנהג ירושלים בשנים קדמוניות היה להחמיר בזה, וכן רבי חיים ויטאל נמנע מלהסתפר בימים אלוראה שכר הכוונות בין המצרים, אבל מעיקר הדין אין איסור זה אלא לבני אשכנז.