חברה המספקת שיווק באינטרנט

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים יש חברה מסוימת שנותנת מערכת לשיווק באינטרנט- הכוונה שליחת מסרים כמו מיילים ,הודעות ,דפי נחיתה וכיוצא בהן ,זה מיועד בעיקר לעסקים ששולחים ללקוחות שלהם מסרים לגבי מבצעים או פרסום של מה שהם רוצים, השאלה שלי היא האם מותר לעבוד במקום כזה בתור מכירות והרחבת העסק ? (העסקים קונים חבילות של מסרים לכמה אנשים לשלוח ,מה כמות השליחות שאפשר לשלוח) החשש בעצם במידה ומסעדה לא כשרה משתמשת בשירות או עסק לא צנוע ,ושולחים ללקוחותיהם מבצע כזה או אחר יחד עם המסרים או במידה ויש שמה תמונה לא צנועה האם יש בזה עבירה כלשהי מצידי ? מצד העסק ? או שזה האחריות של מי ששולח את המיילים ? (דרך אגב יש תקנון לחברה שצריך לאשר אותה מי שמשתמש בשירות שזה אוסר שימוש בשירות לרעה).. אשמח לקבל תשובה בנושא .. בברכת התורה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שבאופן כזה האחריות היא על החברות ששולחות את המיילים, ולא מי שמייצר את הפלטפורמה, שהרי באותה מידה היינו יכולים לאסור למכור מחשב בכלל כיון שיש אנשים שעושים בו שימוש לרעה… ברגע שהדבר אינו בשליטת החברה ובניהולה, אין זה באחריותה.

הצטרף לדיון

תגובה 1