האם ניתן לבטל את ההסכם עם הטוען רבני

שאלה:

טוען רבני שהוסכם בינו לתובע על ייצוג תמורת 20 אחוזים מתוך הסכום שיתקבל לבסוף מידי הנתבע ולקראת סוף הדיון לאחר שנעשו כל הבירורים ע"י הטוען הרבני ונשאר רק לתובע להחליט אם לדין או לפשרה של 200.000 החליט התובע כביכול ללכת לערכאות עם עו"ד במטרה להתחמק מלשלם לטוען רבני את חלקו הנ"ל השאלה האם הטוען רבני רשאי לקבל את חלקו מתוך הסכום שהגיע להסכמה עם הנתבע או לא אשמח לקבל מקורות לפי המבואר בחו"מ סימן קכ"ב סעיף ה, נראה לכאורה שמגיע לטוען את האחוזים שנקבעו בינו לתובע מתיך הסכום שהצליח להוציא מהנתבע בתודה והוקרה

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי איך באמצע דיון התובע עובר לבית משפט, אם חתמו בוררות בבית דין לא ניתן לבטל את הבוררות וללכת לבית משפט.

המקור שהבאתם מסימן קכב לא נראה שקשור לנדון, שם מדובר מתי הנתבע יכול לומר למורשה – טו"ר לאו בע"ד דידי את, אבל כאן התובע הוא שעוזב את המורשה.

הטוען רבני הינו פועל של התובע – עשה לו מלאכה עבורו, וחייב לשלם לו מדין שכירות פועלים. ואם הטו"ר עשה את מלאכתו כדין – מיצה את זכויותיו וטען עבורו, חייב התובע לשלם לו כפי השכר שקבעו ביניהם, ולא מועיל לתובע ללכת לבית משפט. ואפילו אם הדיון לא הסתיים בבית דין, הטו"ר עשה את מלאכתו ומגיע לו שכר.

בהצלחה.