האם להעביר את הילד גן?

שאלה:

שלום כבוד הרב. אנחנו גרים בישוב בו אין גנים דתיים. בני כבן שנתיים וחצי נמצא בגן בו האוכל כשר אך המבשלת היא לא תמיד יהודיה(כמו רוב הגנים פה) והגננת משתדלת להדליק את האש. הבן שלי מאד אוהב את הגן והגננת, הוא ילד מופנם ושמחתי מאד לראות כמה בזכות החום והעבודה של הגננת החל קצת להפתח וממש שמח בגן. קיבלתי עדכון שהתפנה מקום לשנה הבאה בגן אחר בו גם כן המבשלת אינה יהודיה וגם שם משתדלת הגננת להדליק את האש אבל שם גם יטבילו בקיץ את כל הכלים. האם זו סיבה להעביר אותו לגן אחר על אף שטוב לו בגן הנוכחי? אני חוששת שזה יהיה טראומטי עבורו. יש לציין שבע"ה בשנה הבאה החל מטרום טרום חובה כבר תהיה לי אופציה לגן דתי. בתודה מראש

תשובה:

אם כל ההבדל הוא רק הטבילת כלים, אין לזה משמעות לגביו… באופן כללי ככל שיגיע מהר יותר לגן בו הגננת יראת שמים יהיה טוב יותר, החינוך כבר מגיל צעיר יש בו חשיבות רבה, להחדיר אהבה למצוות, הרגלים של שמירת מצוות, אוכל כשר בתכלית ובכלל… אפילו התמונות על הקיר בגן יש להן משמעות.

רוב נחת ושמחה.