תפילת שחרית בלי תפילין

שאלה:

שכחתי את הטלית ותפילין בבית ויש לי שתי רעיונות: או חוזר לבית לקחתם וצריך להתפלל ביחידות או להתפלל במנין של עשרה גברים. אחר כך אני יכול ללבוש את התפילין וטלית ולומר קריאת שמע בצהרים. איזה רעיון נכון?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי עדיף לחזור הביתה לקחת את הטלית והתפילין, אחרת חלילה חלילה שוכחים וכדומה, ומפסידים מצוה דאורייתא, בעוד שהתפילה בציבור יש סוברים שאינה חיוב גמור, ואף לחולקים היא ודאי רק מצוה דרבנן. אבל לפעמים יש אפשרות במנין זה עצמו למצוא אצל אחד המתפללים תפילין מתאימות שיתן לך לאחר התפילה.