קטן שהזיק גג של סוכה של השכן – האם האב חייב לשלם

שאלה:

ילד כבן חמש היה משחק בחפץ ובאי זהירות ובלי כוונה להשליך, נפל מידו החוצה ושבר גג הסוכה של השכן האם מוטל עלי האב לשלם

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק פטור על הנזק.

לגבי חיוב הורים, אם הילד שיחק בדבר שעלול להזיק, או במקום שעלול להזיק, לדעת הגאון רבי זלמן נחמיה גולדברג שליט"א חייבים הורים לשלם על נזקים שהזיק הילד עם הכדור, כדין אבנו סכינו ומשאו שהניחן בראש גגו ונפלו ברוח מצוייה שחייב לשלם, מדין אש.

בהצלחה.

מקורות:

קטן ראה שו"ע חו"מ סימן שמט סעיף ג. ובפתחי תשובה שם ס"ק ב.

חיוב ההורים על נזקי קטן שהזיק בכדור – תחומין כרך יח עמוד 48. וראה עוד בחשוקי חמד להגאון הרב יצחק זילברשטיין עמס מגילה דף טז ע"א. ומסתבר שדבריהם נאמר דוקא בחפץ שעלול להזיק, או שנתנו להם לשחק בכדור במקום שעלול להזיק, אבל אם שיחקו במקום שלא אמור להזיק, מסתבר שדומה לאסו"מ בראש גגו ונפלו ברוח שאינה מצויה שפטור.