צבע לרצועות תפילין – המשך

שאלה:

שלום וברכה. יש שתי דרכים שיין יגיע למצב של סתם יינם. 1. יין כשר (לא מבושל) ואדם שאינו יהודי נוגע ביין וכתוצאה מכך נהפך לסתם יינם. 2. יין שהוכן ע"י אדם שאינו יהודי, מראש הוא סתם יינם. כיוון שלא היה ראוי לשתיה מלכתחילה מבחינה הלכתית , אין היתר להשתמש בו להכנת צבע לרצועות של תפילין. אולם, שאלתי היא ביין (לא מבושל) שבתחלה היה כשר, אך עקב נגיעה בו ע"י אדם שאינו יהודי, הופך לאיסור לשתיה, (דומה למצב של נבלה וטרפה), האם מותר להשתמש ביין כזה להרכב בהכנת צבע לרצועות תפילין? בתודה.

תשובה:

החילוק שלכם מעניין, אבל לא מצאתי לו מקור. בפשטות בשני האופנים זה דומה לבשר נבלה של בהמה טהורה, וקשור למחלוקת שציינתי לך בשאלתך בשבוע שעבר.

ערב טוב.