נידה עם מדבקות למניעת הריון

שאלה:

אישה המשתמשת במדבקות למניעת הריון. היא אינה מורידה אותם עד שהיא רואה כתמים. ושמה שוב כשבוע לפני הטבילה וחוזר חלילה. אין מרחקים קבועים בין ראיה לראיה, ובנוסף כל ראיה מתחילה ביום וחצי של כתמים שהופכים למחזור במידה והיא מורידה את המדבקה. איך נשמרים בעונה סמוך לווסת? האם חוששים לעונה בינונית?

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן המדבקות אינן מועילות לגמרי, ובסוף מתחיל מחזור, גם אם הוא מתחיל באופן של כתמים, לכאורה אכן יש לחוש לעונה בינונית.