לקנות מצרכים לנזקקים מכספי צדקה

שאלה:

בס'ד שלום רב בסיעדתא דשמיא אני אוספת כסף לצדקה , שמה בקופת צדקה וכשהקופה מלאה מוברת את הכסף לאביון או לארגון שתומך באביונים. שאלתי היא , האם אני רשאית לקנות מהכסף הזה מזון ולחלק אותו לנזקקים ? כלומר לקנות בעצמי מהכסף שאספתי (ואמרתי בפירוש במילים זה הכסף לצדקה וחסד ) מוצרים ולתת אותם לעניים ?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקנות מהכסף של צדקה מצרכים לעניים. כל דבר חיוני שהעני זקוק מותר לקנות עבורו מכספי צדקה – אוכל, בגדים, ספרי לימוד וכדו'. אין הבדל אם נותנים לעני את הכסף והעני קונה. או שהנותן קונה מצרכים ונותן לעני.

בהצלחה, ותזכו להרבות בצדקה!!