יש עניים במדינת ישראל?

שאלה:

בס"ד שלום רב אני יהודיה חרדית שאוספת ששמה כסף בקופת צדקה מידיי שבוע לפני הדלקת נרות , האם מותר לי לקנות מוצרי מזון ולתרום אותם למשפחה נזקקת שאינה יהודייה ? ביקשתי שימסרו לי פרטים אודות משפחה יהודית.. אך לצערי לא קיבלתי מענה. האם מצד ההלכה זה בסדר ? כלומר כשאני אומרת לפני שבת " הריני תורמת כסף זה לצדקה וחסד… " התחייבתי לתרומה רק ליהודי ?

תשובה:

שלום וברכה

אף שנאמר בהלכה שמפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל, זו הלכה מיוחדת לגבאי צדקה כדי שלא לגרום לאיבה, אבל מבחינתך כאשה פרטית ודאי מוטל לתת את הצדקה לעניי ישראל, אני מופתע לגמרי מהבעיה שלך… אולי בימות המשיח לא ניתן יהיה למצוא עניים יהודים… תתקשרי לקופת העיר בני ברק בטל' 1800394747 הם מתעסקים עם המון משפחות אומללות, יתומים ואלמנות חולים וכו', ונאמנים מאוד, תתרמי להם את הסכום באשראי ותיקחי את אותו הסכום מקופתך, או תשלחי להם בדואר.

תזכי למצוות.