ימי מחלה עבור עומס נפשי

שאלה:

שלום לכבוד הרב רציתי בבקשה לברר: האם אני יכול לקחת חופשת מחלה גם כאשר איני חולה ברוך השם פיזית, אלא על רקע של מידה של עומס וחולשה פיזיים, נפשיים ורגשיים כתוצאה מפעילות ממושכת בתנאים לא נוחים בעבודה, אליה התווספה פעילות עמוסה ולחוצה במסגרת האישית – בבית, מחוץ לעבודה. חשוב לציין, שמן הסתם גם אם אאלץ להגיע לעבודה – עדיין אוכל בעזרת השם להמשיך ולתפקד, שכן לא מדובר כאמור בחולי חלילה פיזי, אלא שהקושי בעניין הולך וגובר ועשוי להגיע לכלל חלילה חולי, כפי שכבר קרה לי בעבר, הגם שאנני יכול לתלות חולי זה בוודאות לסיבה זו, אך זה כבר קרה מספר פעמים בעבר במקרים או תנאים כאלה או דומים. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

זכאות של דמי מחלה רק במקרה של מצב בריאות לקוי, אך עומס נפשי או רגשי לא זכאי העובד לדמי מחלה. אם ברור שהעומס יכול להביא לחולי, וכדי למנוע את החולי הינך דורש חופשה קצרה, יתכן ויש להקל בזה, כיון שבסופו של דבר יגע לחולי ויקבל את הדמי מחלה, א"כ מדוע שלא נמנע את המחלה ויקבל דמי מחלה בטרם המחלה. אך ראוי להתייעץ עם רופא תחילה ולספר לו את הדברים כדי לקבוע שאכן הדברים נכונים – שצפוי כאן התמוטטות בבריאות.

בהצלחה.