השתלת לב – רצח של התורם?

שאלה:

שלום. אני חולה לב. אמרו לי שאני צריך לעבור השתלת לב. האם זה לא רצח? האם מבחינה הלכתית מותר לי לקחת לב של אדם (שעבר מוות מוחי)? יש לציין שבכ"א יוציאו את הלב או עבורי או עבור מישהו אחר אבל האם מותר לי להנות מסוג של רצח?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה כמובן לא נוכל לתת שום תשובה הלכתית למעשה, כיון שהנושא הוא של פיקוח נפש והוא מסור לגדולי הדור, ומאוד תלוי מנין בא הלב ומתי ואיך וממי הוציאו אותו, ובודאי במקרים רבים הדבר מותר וממילא גם מחוייב מן הסתם משום פיקוח נפש. כדי להרחיב אופקים בנושא זה, ראה מאמר נרחב שכתבנו לפני שנים מספר כאן בקישור זה.

בורא עולם ישלח לך רפואה שלמה והצלחה רבה מאוד, חיים טובים ומאושרים!