השכרת דירה לגוי

שאלה:

בס'ד שלום עליכם. יש לי שתי שאלות: 1. אדם שיש לו מתחם עם 4 דירות. ואת הדירות הוא משכיר לגויים. האם הוא צריך בכל זות לשים מזוזה בכניסה לבתים? 2. האם מותר ליהודי להשכיר את הדירה לגוי שיש עליו שרשרת של צלו ? הגוי לובש צלו אבל הגוי לא שכר את הדירה למטרת עבודה זרה. הוא שכר למטרת מגורים. והוא שם לו בבית ועליו כל מיני צלוים וכד. האם במקרא כזה ניתן להשכיר לגוי את הדירה? בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

אסור לתת מזוזה בבית שמושכר לגוי, לגבי עצם השכרת דירה לגוי בארץ ישראל נהגו להקל, אבל בגוי שעובד עבודה זרה יש להחמיר, ראה כאן בהרחבה.זה לאמשנה ששכר את הדירה למגורים פרטיים, אם הוא עובד עבודה זרה או מכניס שם עבודה זרה – אסור.