הכשרת וטבילת כלים בבית נופש בחו"ל

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, אם אני שוכר דירה בחו״ל לחופש לכמה ימים, מה אפשר וצריך לעשות עם הכלים שנמצאים בדירה הזאת ושאני זקוק להשתמש ? מדובר על מקרה שהבעל הבית הוא או גוי או לא שומר תורה ומצוות. גם הגעלה או ליבון וגם טבילה מקווה ? תודה רבה שלמה

תשובה:

טבילה במקווה לא צריך כיון שהכלים נשארים ברשות הגוי והוא רק משאיל לך אותם [אמנם ראה בדרכי תשובה סי' קכ ס"ק ב על כך שראוי לא להשתמש בכלי גוי ללא טבילה בלא ברכה, אבל מנהג העולם להקל בזה]. אבל הכשרה בהגעלה או ליבון כל כלי לפי דינו, ודאי צריך ובלי זה אסור להשתמש. הייתי מציע לך למעט לגמרי בשימוש בכלי הגוי, יש היום המון חד פעמי, אפילו סירים ותבניות ובודאי צלחות ומזלגות וכו', למה להסתבך בשביל כמה ימי נופש במלאכה קשה ועדינה של הכשרה…

חופשה נעימה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה בעייה של הרבנים החרדים
    מפחדים לענות תשובה על פי הלכה
    כרגע אני תקוע ללא כלים
    ואני צריך לקבל תשובות מאתרים של דתיים
    אני עצמי חרדי

  2. אין כל פחד רק עצה טובה, אם אתה רוצה הנחייה איך להכשיר כלים שונים נשמח לסייע, תוכל גם להעזר במאגר השו"ת שלנו כשרות המטבח – הגעלת וטבילת כלים, יש שם מאות שתובות בנושא זה.