לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמירת תחנון ביום של סיום מסכת

שאלה:

בסד שלום ליל שלישי עשינו בשעה טובה סיום מסכת נדרים סעודה קדיש וכו האם בקריאת שמע שחרית ומנחה העושה סיום מסכת פטור מוידוי היום וזה כמעין יום טוב שלו או שחייב בוידוי ככולם

תשובה:

שלום וברכה

רק כאשר כולם מתאספים יחד לסעודת סיום ולפני כן מתפללים מנחה כדרך שמתפללים לפני סעודת מצוה כמו בחתונה וכדומה, בזה יש אומרים שאין אומרים תחנון, אבל כאשר לא התקבצו לכבוד הסיום מסכת ואין להם קשר לענין, בודאי אומרים תחנון לכל הדעות, וגם המסיים אומר בשחרית ובמנחה כאשר הן נערכות בלי קשר למסיבה. ורבים נוהגים בכל מקרה לומר תחנון, ראה ציץ אליעזר חי”א סי’ יז, יביע אומר ח”ד או”ח סי’ יג.