פרות שגדלים בחצר של בית שכור – למי שייכים הפרות

שאלה:

שכרתי דירה בגינת הדירה יש צמחי ענבים אחרי שהם נתנו פירות האם בעל הדירה יכול לקחת אותם או שפירות אלו שלי? העצים ללא פריחה היו שם לפני שהגעתי. בעל הדירה לא מגיע ומטפל בעצים

תשובה:

שלום וברכה,

בעיקרון השכירות הוא על הדירה ועל השימוש בחצר ולא על העצי פרי, ולכן הפרות שייכים למשכיר. חוסר התעניינות מצד משכיר לא מתיר לקחת ממנו את הפרות שלא כדין. וכדאי שתבקש רשות מבעל הבית לקחת את הפירות, מסתבר שיסכים לך בחפץ לב.

בהצלחה.