מזוזה בחדר קירור / חדר קירור של מתים

שאלה:

חדר קירור שמאחסנים בו דברי מזון, מצריך מזוזה? חדר שבו מאחסנים במגירות קיר את הנפטרים עד להבאתם לקבורה, מצריך מזוזה?

תשובה:

שלום וברכה

חדר קירור המיועד למזון, חייב במזוזה כמו כל מחסן אחר, ראה שו"ע סי' רפו סעי' א-ב.

חדר קירור של מתים מסתבר שפטור ממזוזה, כיון שאין בו דיורים של כבוד, ואי אפשר מן הסתם להחשיבו כבית האוצר, המת הוא בריה לעצמה ואינו חפץ של בני משפחתו המאוחסן שם… ראה שם סעי' ד ובנושאי כלים שם.