בישול אחר בישול בבשר בחלב

שאלה:

לפלול ולא למעשה. האם אומרים אין בישול אחר בישול באיסור בשר בחלב? כלומר אם אבשל בשר בהמה (בשר דאורייתא) בכלי א' וחלב בכלי ב' ושניהם יהיו יד סולדת / מבושל כל צרכו יותר לי לערב ביניהם להמשיך את הבישול?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה שציינת שכל אחד היה מבושל בפני עצמו ועירבם ובישלם, בודאי יש בישול אחר בישול וחייב עליהם מן התורה, הנדון בפוסקים הוא כאשר היו מבושלים כבר יחד והצטננו והוא מבשל שוב, האם יש בישול אחר בישול בבשר בחלב כדי להתחייב לעליהם שוב מן התורה. ראה חילוק זה בפרי מגדים או"ח סי' תרעג ס"ק א וביו"ד סי' קה ס"ק כ, שאכן מחלק בין שני נדונים אלו, וטוען שבמקרה השני אינו עובר עליהם מן התורה שוב. וכן מבואר בחתם סופר סי' פב.

אמנם ראה בילקוט יוסף איסור והיתר ח"ג סי' פז הערה כט שהביא מדברי רבים מהפוסקים שהחמירו בזה, שו"ת שער אפרים ושבות יעקב ואליהו זוטא ועוד, ולדעתם בכל מקרה יש בישול אחר בישול בבשר וחלב.

וראה שו"ת יביע אומר חלק ז יו"ד סי' ה שהאריך הרבה בנדון זה בראיות שונות מדברי הראשונים והאחרונים.