מוזיקה אלקטרונית בשלושת השבועות

שאלה:

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול האם מוצר לשמוע מוזיקה אלקטורנית, כלומר מוזיקה שיוצרים במחשב שקרויה טראנס לרוב , ורציתי לשאול האם מוזיקה כזו נחשבת בכלי נגינה או שהיא מותרת לשמיעה בשלושת השבועות?

תשובה:

שלום וברכה

הוראת הגר"ש וואזנר שכל כלי שהוא, גם ממוחשב נחשב כלי לענין דין זה ובכלל, ולכן אין לשמוע גם מוזיקה מוקלטת או ממוחשבת, וכן מנהג העולם. והסברא בזה כמובן פשוטה, הרי אין מקור קדום לנושא של מוזיקה שנוכל לומר שזה כלול או לא כלול בגזירה, המנהג לאיש שמיעת מוזיקה בשלושת השבועות משום שזה הרבה פעמים מביא לשמחה יתירה ומחולות, כך שזה לא משנה מה בדיוק הגדרת הכלי בה המוזיקה נעשית…

שבוע טוב ושנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.