להשתמש בסיסמא של אדם אחר

שאלה:

שלום הרב, נרשמתי למכללה ללימודים אקדמאיים. כחלק מההטבות יש שנה ראשונה חינם באתר שיש בו עזרים לימודיים לנושאים הנלמדים. יש לי 3 חודשים פנויים עד תחילת הלימודים ולכן ביקשתי מהם לקבל את השם משתמש וסיסמא עבור אותו אתר על מנת שאוכל לנצל את הזמן עד אז.. האחראית אמרה שאין לה אפשרות כרגע לתת את זה, כי עדיין לא הכניסו את כל הפרטים שלנו מול אותו אתר וכו'. האם מותר לי לבקש ממישהו אחר שכבר התחיל ללמוד שם ויש לו שם משתמש וסיסמא? להשתמש לשלושת החודשים הללו… אני לא אעשה זאת כך, בכל אופן לא ארכוש את שירותי האתר בזמן זה(!) תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מתכונן לרכוש את השירות של הלימודים באתר, מותר לך להשתמש בסיסמא של חבר. ואם לא תקנה את השרות אסור לך להשתמש בשרות של האתר בחינם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדייק את הדברים: בעוד כמה חודשים אקבל את השירות דרך המכללה שבה אלמד, שהם משלמים לאתר במסגרת הסכם כולל וכו'..
    אז האם עתה אני יכול להשתמש בינתיים בשל חבר?

  2. שלום, אם אכן תצטרף ללימודים, ותהיה זכאי להשתמש בתכנים של האתר, הינך יכול להשתמש כבר עכשיו, מאחר ונחשב שאתה משלם על השרות.